Világító 5 palackos Perrier-Jouët Belle Epoque jégtál >>>
Természetesen a pezsgőfogyasztásnak is megvannak a maga íratlan szabályai, amelyeket a kellemesebb és összetettebb élmény kedvéért mindenképp érdemes figyelembe venni.
Bollinger Champagne fém pezsgős vödör >>>
Ezek közül az első és legfontosabb talán az, hogy a pezsgőt hidegen kell fogyasztani, méghozzá 6–8 °C közötti hőmérsékleten.
Louis Roederer Champagne ezüstözött pezsgős vödör >>>
A hűtésnél fontos, hogy ne sokkoljuk a palackot, tehát semmiképpen ne tegyük a szoba-hőmérsékletű üveget a mélyhűtőbe, mert a hirtelen hűtés következtében a buborékok „agresszívebbnek" hatnak.
Taittinger Champagne Half Moon pezsgős vödör >>>
A legideálisabb – és a legelegánsabb – jégvödörben, jég és víz keverékében lehűteni a pezsgőt. Bontás után is érdemes abban tárolni, hogy megtartsa a kívánt hőmérsékletet.
Pezsgős jeges vödrök széles választékban kaphatók >>>