Pezsgőetikett: Hidegen a legjobb, de ne sokkoljuk!
2023. július 15. írta: The Cigarmonkeys

Pezsgőetikett: Hidegen a legjobb, de ne sokkoljuk!

Soha ne tegyük a pezsgőt a mélyhűtőbe!

pezsgoetikett_hidegen_a_legjobb_de_ne_sokkoljuk_-soha_ne_tegyuk_melyhutobe.PNG

Világító 5 palackos Perrier-Jouët Belle Epoque jégtál >>>

Természetesen a pezsgőfogyasztásnak is megvannak a maga íratlan szabályai, amelyeket a kellemesebb és összetettebb élmény kedvéért mindenképp érdemes figyelembe venni.

pezsgoetikett_hidegen_a_legjobb_de_ne_sokkoljuk_jeges_vizben_jegvodorben.PNG
Bollinger Champagne fém pezsgős vödör >>>

Ezek közül az első és legfontosabb talán az, hogy a pezsgőt hidegen kell fogyasztani, méghozzá 6–8 °C közötti hőmérsékleten.

pezsgoetikett_hidegen_a_legjobb_de_ne_sokkoljuk_pezsgos_vodor_jegkocka_jeges_viz.PNG

Louis Roederer Champagne ezüstözött pezsgős vödör >>>

A hűtésnél fontos, hogy ne sokkoljuk a palackot, tehát semmiképpen ne tegyük a szoba-hőmérsékletű üveget a mélyhűtőbe, mert a hirtelen hűtés következtében a buborékok „agresszívebbnek" hatnak.

pezsgoetikett_hidegen_a_legjobb_de_ne_sokkoljuk.jpg

Taittinger Champagne Half Moon pezsgős vödör >>>

A legideálisabb – és a legelegánsabb – jégvödörben, jég és víz keverékében lehűteni a pezsgőt. Bontás után is érdemes abban tárolni, hogy megtartsa a kívánt hőmérsékletet.

Pezsgős jeges vödrök széles választékban kaphatók >>>

 

süti beállítások módosítása