A pezsgőhöz – a legtöbb italhoz hasonlóan – külön pohár tartozik. A szervírozáshoz fuvola alakú (champagne flőte) vagy tulipán formájú pezsgőspoharakat használnak.
Ezekben a hoszszúkás, vékony alkalmatosságokban szebben érvényesül a buborékok játéka. A jó minőségű pezsgőkben a buborékok aprók, a gyöngyözés hosszan tartó.
Az igazi pezsgőspohár szája kissé befelé hajlik, hogy a finom nedű illata a pohárban koncentrálódjon. A legprofibb pezsgőspoharak aljába egy szemmel nem látható úngynevezett mousseux pontot is vésnek, amely egy kis felületi feszültséget gerjeszt, ezért a buborékok itt összpontosulnak és látványos buborékfüzérként törnek a pohár felszínére.
Fontos tudni, hogy a poharakat csak 2/3-ig ildomos tölteni, egyrészt azért, mert nem elegáns egy poharat színültig tölteni, másrészt a habzás miatt óvatosan kell bánnunk a töltéssel, harmadrészt azért, hogy például egy kerti parti során ne melegedjen fel – inkább kevesebbet töltsünk, és ha elfogy, töltsük újra friss, hideg pezsgővel.