Pezsgő szervírozáshoz fuvola alakú (champagne flőte) vagy tulipán formájú pezsgőspoharakat használnak
2023. július 18. írta: The Cigarmonkeys

Pezsgő szervírozáshoz fuvola alakú (champagne flőte) vagy tulipán formájú pezsgőspoharakat használnak

pezsgo_szervirozashoz_fuvola_alaku_champagne_flote_vagy_tulipan_formaju_pezsgospoharakat_hasznalnak.jpg

A pezsgőhöz – a legtöbb italhoz hasonlóan – külön pohár tartozik. A szervírozáshoz fuvola alakú (champagne flőte) vagy tulipán formájú pezsgőspoharakat használnak.

pezsgo_szervirozashoz_fuvola_alaku_champagne_flote_vagy_tulipan_formaju_pezsgospoharakat_hasznalnak_pezsgospoharak.PNG

Ezekben a hoszszúkás, vékony alkalmatosságokban szebben érvényesül a buborékok játéka. A jó minőségű pezsgőkben a buborékok aprók, a gyöngyözés hosszan tartó.

flote_pezsgo_szervirozashoz_fuvola_alaku_champagne_flote_vagy_tulipan_formaju_pezsgospoharakat_hasznalnak.jpg

Az igazi pezsgőspohár szája kissé befelé hajlik, hogy a finom nedű illata a pohárban koncentrálódjon. A legprofibb pezsgőspoharak aljába egy szemmel nem látható úngynevezett mousseux pontot is vésnek, amely egy kis felületi feszültséget gerjeszt, ezért a buborékok itt összpontosulnak és látványos buborékfüzérként törnek a pohár felszínére.

milyen_a_szep_pezsgospohar_pezsgo_szervirozashoz_fuvola_alaku_champagne_flote_vagy_tulipan_formaju_pezsgospoharakat_hasznalnak.PNG

Fontos tudni, hogy a poharakat csak 2/3-ig ildomos tölteni, egyrészt azért, mert nem elegáns egy poharat színültig tölteni, másrészt a habzás miatt óvatosan kell bánnunk a töltéssel, harmadrészt azért, hogy például egy kerti parti során ne melegedjen fel – inkább kevesebbet töltsünk, és ha elfogy, töltsük újra friss, hideg pezsgővel.

Milyenek a champagne házak által ajánlott pezsgőspoharak? >>>

süti beállítások módosítása