A PEZSGŐTÖLTÉS MŰVÉSZETE
2024. január 26. írta: CHAMPAGNEGIRL

A PEZSGŐTÖLTÉS MŰVÉSZETE

Tudományosan alátámasztott tipp a tökéletes élményért

 

Számos trükk és fortély létezik a pezsgő élvezetéhez, de most a francia tudósok egy újabb titokról osztják meg véleményüket: hogyan kell helyesen pezsgővel megtölteni a poharat. A Champagne régió kutatói szerint a megfelelő technika a pohár megdöntése és a pezsgő finom lecsorgatása a pohár oldalán.

A tudósok szerint ez a módszer segít megőrizni a pezsgő természetes buborékosságát, és ez az első tudományos vizsgálat, amely bizonyítja a kiöntés helyes módját. A kutatók azt is hangsúlyozzák, hogy a pezsgő előzetes hűtése fontos a bor ízének fokozása érdekében.

 

pezsgo_to_lte_s.jpg

 

A képek a vizsgált kísérletek két folyamatát dokumentálja.. A képek jól láthatóan alátámasztják a kapott eredményt.

A vizsgálat eredményei:

 

A két különböző kiöntési módszerrel végzett kísérletek során a tudósok megállapították, hogy a ferde kiöntés akár kétszer annyi szén-dioxidot is megőriz a pezsgőben, mint a középre történő kiöntés. A ferde módszer kíméletesebb, és kevésbé befolyásolja a gázszintet.

A kutatás vezetője, Gérard Liger-Belair, rámutatott, hogy a pezsgőtálalásnak szerepe van a kiöntés során keletkező oldott szén-dioxid veszteségében. Emellett megállapították, hogy minél alacsonyabb a pezsgő hőmérséklete, annál kevesebb a szén-dioxid-veszteség a kiöntés során, így az ital tovább megőrzi frissességét.

Az eredmények azt sugallják, hogy a megfelelő kiöntés és hőmérséklet beállítás kulcsfontosságú a pezsgő ízének és aromájának teljes élvezetéhez Az tudományos alátámasztások segíthetnek a következő pezsgőkóstolásod még élvezetesebbé tételében.

Ezek az eredmények rávilágítanak arra, hogy még a legapróbb részletek is számítanak a pezsgőélményben, és a tudományos megközelítésünkkel remélhetőleg még többet tudunk meg a pezsgőkészítés és -tálalás rejtelmeiről.

 

forrás :https://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1302481/French-scientists-work-pour-perfect-glass-champagne-tilt-glass.html

https://champagneclub.hu/

champagneclub_hu_bdpst_3.png

süti beállítások módosítása