A LEGKÜLÖNLEGESEBB PEZSGŐK
2024. január 22. írta: CHAMPAGNEGIRL

A LEGKÜLÖNLEGESEBB PEZSGŐK

Egyedi Pezsgősüvegek

Művészet és Champagne

 

perrier_jouet_belle.png

 

Képzeljük csak el, milyen együttműködésekből születik valami egészen egyedi és különleges! Ma néhány olyan champagne márkát mutatunk be, amelyek művészek és dizájnerek segítségével emelik művészeti értéküket a kedvenc champagne-inknak

Egy klasszikus Champagne márkával kezdeném a felsorolást, aminek már-már védjegyévé vált az ismert motívum. 

Perrier-Jouët:

A Perrier-Jouët híres arról, hogy együttműködik kiváló művészekkel. A "Belle Époque" sorozatukban például Emile Gallé, a francia art nouveau mozgalom egyik ikonikus mestere tervezte az üvegek díszítését.

belle_e_poque.jpg

 

Dom Pérignon:

A Dom Pérignon, a Moët & Chandon prestige cuvée-je, több alkalommal is együttműködött művészekkel. Richard Geoffroy, a Dom Pérignon főborásza, például szoros kapcsolatot ápol a művészvilággal, és a pezsgő márka különleges kiadásait egyedi műalkotások kísérik.

dom_perignon_art.png

Krug:

A Krug champagne ház a "Krug en Capitale" programjával több városban együttműködik művészekkel, hogy kiemeljék a pezsgő és a város közötti kapcsolatot. Különböző művészeti alkotásokat hoznak létre, amelyek inspirációt merítenek a Krug pezsgő művészetéből.

krugencapitale.jpg

krugcapitale.jpg

Ruinart:

A Ruinart ismert a művészeti együttműködéseiről. Például Liu Bolin, a kínai művész, készített egyedi alkotást a Ruinart Blanc de Blancs pezsgőjének bemutatására.

ruinart_art.jpg

liu-bolin_ruinart5.jpg

Veuve Clicquot :

 Yayoi Kusama 2012-ben tervezte meg a Veuve Clicquot limitált kiadású pezsgőt, ahol az üvegeket és a dobozokat is saját, karakteres pöttyös stílusában díszítette. Kusama híres a pöttyökről és a végtelen tükörterekről alkotott műveiről, és a Veuve Clicquot egyedi tervezésű üvegei egy igazi művészeti alkotásként ismertek. 

yayoikusama_veuve.jpg

veuve_art.png

 

Ezek az együttműködések nemcsak a pezsgőmárkák ekskluzivitását növelik, hanem egyúttal támogatják és népszerűsítik a művészek munkáját. Arra ösztönözve az olvasókat, hogy fedezzék fel és élvezzék a két világ találkozását: a művészet és a pezsgők világát.

 

Még több érdekességről :

itt olvashatsz »» https://champagneclub.blog.hu/2024/01/15/piper-heidsieck_champagne_viktor_rolf_upside_down_pezsgohuto_jegveder_2007_limited_edition ««

süti beállítások módosítása