A Bollinger és James Bond 007 a mozgóképtörténet egyik legtartósabb marketingpartnersége
2023. április 06. írta: The Cigarmonkeys

A Bollinger és James Bond 007 a mozgóképtörténet egyik legtartósabb marketingpartnersége

007_james_bond_bollinger_1973.jpg

A Bollinger és Bond a mozgóképtörténet egyik legtartósabb marketingpartnersége. A Champagne Bollinger szinte minden Bond-filmben szerepel az 1973-as Élj és halj meg óta.

{Az irodalmi James Bond először csak a Diamonds Are Forever című könyvben találkozik Bollingerrel, amikor Tiffany Case egy negyedüveget küld az Erzsébet királynő kabinjába.}

broccoli-wilson_csalad_james_bond_es_a_bollinger.jpg

A filmes Bond és Bollinger kapcsolata akkor kezdődött, amikor a Bond-filmeket gyártó Broccoli-Wilson család olyan champagne-t keresett, amely megfelel Bond kifogástalan ízlésének és kifinomult személyiségének. Nem meglepő, hogy a Champagne Bollingert választották, amely régóta a világ egyik legjobb pezsgője. 

A Broccoli-Wilson család és a Bollinger család között kölcsönös barátság alakult ki, és a Champagne Bollinger továbbra is Bond kedvence maradt, még akkor is, amikor a fáklyát Roger Moore átadta Timothy Daltonnak, Pierce Brosnannek és most Daniel Craignek.

A filmekben használt Bollinger pezsgők listája:

Élj és halj meg  (1973)
James Bond (Roger Moore) Bollinger pezsgőt rendel, kissé lehűtve a San Moniquan Hotel szobájába. Másnap Bond és Rosie Carver megosztanak egy üveg Dom Pérignont a piknikjük során, közvetlenül azelőtt, hogy megölték.

Moonraker  (1979)
Egy üveg pezsgő látható egy hűtőben, amelyre Bollinger felirat van írva, az Apollo Airways repülőgépében. Holly Goodhead szobájában a velencei Hotel Danieliben egy újabb üveg pezsgő látható egy Bollinger hűtőben. Bond azt mondja: "Bollinger! Ha '69-es, akkor rám vártál!". A film utolsó kockáin Jaws és barátnője, Dolly iszik Bollinger Tradition RD-t (valószínűleg 1973-as évjárat) a felrobbanó űrállomáson.

Octopussy  (1983)
Octopussy tölt magának egy pohár Bollinger Tradition RD-t (évjárat ismeretlen), amikor találkozik Bonddal a szobájában (Bondnak Martini vermutból és Smirnoff vodkából készült koktélja van, összerázva). Bond később még egyszer megtölti a poharát ugyanabból az üvegből. Még később Octopussy egy (ugyanaz?) üveg pezsgőt zúdít egy betolakodóra. Még két Bollinger-palack és néhány teli dekanter látható a szobájában egy kis asztalon. A németországi vonaton Octopussy, Orlov tábornok és Kamal Khan pezsgőt iszik egy olyan palackból, amely ugyanarra a Bollinger Tradition RD-re hasonlít.

Kilátás egy gyilkosságra  (1985)
Bollinger 1975. Rengeteg Bollinger pezsgő folyik a partin Zorin lovaskastélyában, a Château de Chantillyben. Bond egy üveget és két poharat hoz Stacey Suttonnak (Tanya Roberts).

The Living Daylights  (1987)
Bollinger RD, 1975. Bond (Timothy Dalton) kap egy üveg Bollingert a Harrodsnál. Koskov tábornoknak (Jeroen Krabbé), aki örömmel kiált fel: "Champagne Bollinger RD. A legjobb!".

License to Kill  (1989)
Bollinger RD 1979. Bond megrendeli Bollinger RD-t, amikor megérkezik Pam Bouvierrel (Carey Lowell) az Isthmus Cityben található Hotel El Presidente lakosztályába. Három Bollinger üveg látható Felix Leiter esküvőjén, és egy üveg Bollinger egy hűtőben, amikor Pam Bouvier Bond martinit iszik a kaszinóban.

Goldeneye  (1995)
Bollinger La Grande Année 1988 - az üveg a Bond's Aston Martin DB5 beépített hűtőjében látható.

A holnap soha nem hal meg  (1997)
Bollinger La Grande Année 1989

A világ nem elég  (1999)
Bollinger La Grande Année 1990. Bond és Elektra egy üveg Bollingeren osztoznak Elektra palotájában.

Halj meg egy másik napon  (2002)
La Grande Année 1995, és Bond a Rubyeon Royale Hotelben megkéri Mr. Changet Bollinger '61-re.

Casino Royale  (2006)
Bollinger La Grande Année 1990

Quantum of Solace  (2008)
Bollinger La Grande Année 1999 - Bond és Agent Fields Bollingert iszik a szobájukban az Andean Grand Hotelben (az Eco Park jótékonysági adománygyűjtő meghívója mellett csak egy Bollinger-palack dugóját látjuk). Az adománygyűjtőn több Bollinger palack is megfigyelhető. Bond és Fields Bollinger logóval ellátott poharakból iszik.

SkyFall  (2012)
Bollinger RD 1997

SPECTER  (2015)
Bollinger RD 2002

Nincs idő meghalni  (2020) 
A Bollinger látható  a 25. Bond-filmben is.  James Bondnak van pár Bollinger doboza a garázsban, ahol az Aston Martin V8 Vantage-t tárolta.

 

 

süti beállítások módosítása