Celebrating Victory
2024. március 29. írta: CHAMPAGNEGIRL

Celebrating Victory

A Pezsgő Locsolás Művészete a Formula-1-ben

A Pezsgő Locsolás Művészete a Formula-1-ben

champagne_formula_1.jpg

A pezsgőlocsolás hagyománya mélyen gyökerezik a motorsportok világában, különösen a Formula-1-ben és más versenysorozatokban. De honnan is ered ez az ikonikus ünnepi mozzanat?

Az első dokumentált pezsgőlocsolás esete az 1967-es Le Mans-i 24 órás versenyhez kapcsolódik, ahol egy hatalmas csata zajlott a Ford GT 40 és a Ferrari 330 között. Dan Gurney és A. J. Foyt, a két amerikai pilóta, meglepetést okozott azzal, hogy a Fordot az első helyre hozták. Amikor felálltak a dobogóra, Gurney felrázta a pezsgőt, és lelocsolta vele az újságírókat és a Ford vezetőségét. Ez volt az első pezsgőlocsolás a motorsportok történetében.

Azóta a pezsgőlocsolás része lett a győzelem megünneplésének, különösen a Forma-1-ben.

 

Milyen pezsgőmárkák képviselték a versenyt és mikor?

 

moet_chamagne_formula_1.jpg

  1. Moët & Chandon (1966-1999, 2020): Az ikonikus francia pezsgőház, amely évtizedek óta a luxus és a stílus megtestesítője a világban. A Formula-1 versenyeken hosszú időn keresztül szolgáltatták a Moët & Chandon pezsgőket a dobogókon, és 2020-ban tértek vissza, hogy újra részei legyenek a versenyek kifinomult légkörének.

    mumm_formula1.jpg
  2. G.H. Mumm (2000-2015): A G.H. Mumm Champagne a dinamizmus és az innováció szinonimája. Az 1800-as évek óta áll a pezsgőgyártás élén, és a 21. század elején a Formula-1 hivatalos italaként tündökölt, hozzájárulva a versenyek ünnepi hangulatához.

    chandon_pezsgo.jpg
  3. Chandon - argentin pezsgő (2016-2017): Az argentin Chandon egy kortárs és friss megközelítést hozott a Formula-1 világába. Bár rövid időn keresztül szolgáltatták a pezsgőket, mégis különleges és vibráló pillanatokat hoztak létre a dobogón.

    carbon_champagne_formula1.jpg
  4. Champagne Carbon (2017-2019): A Champagne Carbon rövid idő alatt markánsan megjelenő pezsgőként emelkedett ki a Formula-1 versenyeken. A Monaco-i pálya hangulatától inspirálva elegáns és exkluzív légkört teremtett, amely méltó volt a legendás futamhoz.

    ferrari_formula1.jpg
  5. Ferrari Trento - olasz pezsgő (2021- 2025?): A Ferrari Trento az olasz pezsgők egyik csúcsát képviseli, és most a Formula-1 világában is helyet kapott. Kifinomult és stílusos megjelenésével, valamint kiváló minőségű pezsgőivel méltó módon képviseli az olasz eleganciát és tradíciót a versenyek exkluzív világában.

A pezsgőlocsolás nemcsak az ünnepeltek és a rajongók számára jelent különleges pillanatot, hanem a motorsportok és a pezsgő kifinomult eleganciájának és örömének ikonikus megtestesítője is. Ez az ünnepi mozzanat mindig emlékeztet minket arra, hogy a siker édes íze megérdemli a legmagasabb minőségű pezsgőt és az ünnepi pillanatok legnagyobb ünneplését.

süti beállítások módosítása