Alfred Gratien champagne ház
2023. január 24. írta: The Cigarmonkeys

Alfred Gratien champagne ház

Az alapborokban nem történik meg az almasav bontása, így biztosítva a pezsgők gyümölcsös aromáit, illetve a hosszú érlelési időt

Néhány mérföldre Epernay nyüzsgő városközpontjától, mélyen egy szőlőültetvény szívében találhatók az Alfred Gratien pezsgőspincék. Alfred Gratien itt, a Rue Maurice Cerveaux-n hozta létre vállalkozását, és 1864-ben megalkotta első cuvée-jét.

1864 óta, több mint másfél évszázada az Alfred Gratien pezsgők családi ügyek maradtak, a mesterség  immár négy generáció óta apáról fiúra száll.

Gaston Jaeger, a legkorábbi első leszármazott 1905-ben vállalta a szerepet. 1951-ben fiára, Charlesra adta át a mesterséget, aki 1966-ban kikövezte az utat fia, Jean-Pierre előtt. Nicolas 1990-ben csatlakozott édesapjához, és most 17 éve dolgoznak egymás mellett.  2007-ben Nicolas az epernayi Alfred Gratien Champagne pincemestere lett. Ma ő testesíti meg az Alfred Gratien-ház és annak grand cru pezsgőjének élő emlékékezetét.

nicolas_jaeger_alfred_gratien_pincemestere.jpg

Nicolas Jaeger, Alfred Gratien pincemestere

A pincékben sétálva közel 1000 hordót fedezhet fel szépen egymásra rakott sorokban, ezek alkotják az Alfred Gratien ház esszenciáját. Az itteni pezsgőt a kezdetek óta tölgyből (sous-bois) készítik. 

az_alfred_gratien_haz_esszenciajat_az_itteni_pezsgot_a_kezdetek_ota_tolgybol_sous-bois_keszitik.jpg

 

alfred_gratien_champagne_kostolo.JPG

 Kóstoljuk meg, nem fogjuk megbánni!

JÓ TUDNI: Az évek során az 1996 óta az Oetker csoport tulajdonában lévő Henkell átfogó pezsgőportfóliót halmozott fel, amely magában foglalja az Alfred Gratien Champagne-t, a Gratien & Meyer Crémant-t, a Mionetto Prosecco-t, valamint a németországi, magyarországi, cseh és szlovákiai csendes- és pezsgőborokat. 

2018-ban a Henkell 50,67%-os részesedést vásárolt a Freixenet SA-ban, Spanyolország egyik legnagyobb cava-termelőjében. 

 

süti beállítások módosítása