Piper-Heidsieck történet
2024. április 23. írta: CHAMPAGNEGIRL

Piper-Heidsieck történet

Egy Pezsgő Ház Története:

 

piper_haz.png

1777: Az Első Találkozás Florens-Louis Heidsieck egy találkozás során ismerkedett meg Champagne régiójával és borainak csodáival. Agathe Perthois mosolya volt az, ami megihlette, hogy egyedi "mosolygós bort" készítsen.

markanagykovet_piper.png

1785: Marie Antoinette és a Királyi Méltóság Marie Antoinette, a francia királynő volt az első, akit elbűvölt Heidsieck pezsgője. Az első cuvée-t neki ajánlotta, és ezzel ő lett az első márkanagykövet.

piper_haz_tortenet.png

1815: Az Egyesülés Christian Heidsieck és Henri-Guillaume Piper csatlakoztak Heidsieck-hoz, és együtt építették tovább a pezsgőház hírnevét.

piper_haz_tortenete.png

1838: A Szent Unió A pezsgőházat 14 királyi és császári udvar látta vendégül, kiknek mind "a Piper által kidolgozott Heidsieck-bort" kínáltak.

champagne_house.png

1885: A Prestízs Cuvée Születése Pierre-Karl Fabergé tervezett egy arany, gyémántokkal és lapis lazulival díszített palackot a pezsgőház századik évfordulójára.

champagne_house_history.png

1933: Hollywood Szereplés A pezsgőház megjelenése a nagyvásznakon Laurel és Hardy-filmjével, "A sivatag fiaival" kezdődött.

piper_champagne.png

1942: Jean de Suarez d'Aulan, a Hős Kalandor Jean de Suarez d'Aulan a második világháború alatt a Piper-Heidsieck pezsgőpincéiben rejtett fegyvereket a francia ellenállásnak.

piper_monroe.png

1950: Hollywood kedvence  Az egész Hollywood-i színészgárda megkedvelte a Piper-Heidsieck pezsgőt. Olyan legendák, mint Ava Gardner és Humphrey Bogart, Clark Gable és Fred Astaire, rendszeresen fogyasztották ezt a kiváló pezsgőt. Különösen emlékezetes, hogy a híres Marilyn Monroe rajongott érte. 1953-ban kijelentette: "Néhány csepp Chanel N° 5-tel fekszem le, és minden reggel egy pohár Piper-Heidsieckre ébredek; ez felmelegít." Ez a pezsgő nem más, mint a páratlan Marilyn Monroe kedvence.

piper_tortenet.png

1985: Bicentenárium Versailles-ban A pezsgőház 200. évfordulójának alkalmából a Van Cleef & Arpels egy emlékpalackot tervezett.

piper_1993.png

1993: A Vörös Szőnyeg Megjelenése A Piper-Heidsieck hivatalos szállítója lett a Cannes-i Filmfesztiválnak, és több más neves filmfesztivál partnerévé vált.

piper_2005.png

2005: Új Különleges Cuvée-k Régis Camus bemutatta a Cuvée Sublime-t és a Rosé Sauvage-t, két kiemelkedő új kreációt.

piper_tortenelem.png

2008: Új Székhely Jacques Ferrier modern irodákat tervezett a pezsgőház számára.

piper_divat.png

2011: A Descours Család Korszakának Kezdete A Descours család átveszi a pezsgőház irányítását, bevonva a házat az EPI csoportba.

A Piper-Heidsieck története egy hosszú és gazdag utat járt be, melynek során a királyi családoktól Hollywood ikonjain át egészen a modern luxuskategóriáig sok mindent megjárt. A pezsgőház folyamatosan újít és alkot, miközben hű marad a minőséghez és a hagyományokhoz.

süti beállítások módosítása