A Perrier-Jouët Champagne ház egyedülálló története
2024. április 05. írta: CHAMPAGNEGIRL

A Perrier-Jouët Champagne ház egyedülálló története

2. rész

A Perrier-Jouët Champagne ház egyedülálló története

perier_jouet_house_bar.jpg

 

A Perrier Jouet: A Művészet és a Természet Egyesülése

Pierre-Nicolas Perrier és Rose-Adélaïde Jouët egyesített szenvedélye a művészet és a természet iránt a Maison Perrier-Jouët megalapításához vezetett 1811-ben. Ez az elegáns pezsgőház azóta is a luxus és az egyediség szimbólumává vált, melyet az alapítók kreatív szabadságukkal és természeti megfigyeléseikkel tettek egyedülállóvá.

Egyedülálló Történet

Az alapítók filozófiája, amely a természet megértésén és tiszteletén alapul, generációról generációra öröklődött. Az 1842-es Cuvée K brut pezsgő bemutatása óta a Perrier-Jouët pezsgők népszerűsége szárnyal, és számos királyi udvar és kiváltságos körök kedvelt italává vált.

belle_epoque.jpg

Szecessziós Művészet és Pezsgő

A szecesszió művészeti mozgalma az 19. század végén virágzott, és Európában egy új korszakot hozott létre a művészetben. A Maison Perrier-Jouët a szecessziós stílus egyik meghatározó alakjává vált, különösen az Emile Gallé által tervezett ikonikus anemóna motívummal díszített palackjaival.

Különleges Pillanatok a Történetben

Az évfordulók és az újraindulások mindig kiemelkedő pillanatokat jelentettek a Maison Perrier-Jouët történetében. Az Emile Gallé által tervezett palackok megalkotása, a Belle Epoque Cuvée bemutatása, valamint a Maison Belle Époque újra megnyitása mind olyan események, amelyek mély nyomot hagytak a pezsgőgyártás történetében.

perrier_jouet_belle_pokque.jpg perrier_jouet_mood.jpg

 

A Maison Belle Époque: Művészet és Kultúra Találkozása

A Maison Belle Époque egy olyan hely, ahol a művészet és a természet találkozik. A luxuskúria, amely Európa legnagyobb szecessziós magángyűjteményét rejti, egy olyan világot kínál, ahol az emberi alkotások és a természet szépségei egyesülnek.A Maison Perrier-Jouët minden évben összegyűjti a természet által inspirált és a szakmájuk iránt elkötelezett személyiségeket, hogy életre keltsék a ház vízióját és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

Az Örökség Folytatódik

Az új generációk, köztük a Maison történetében az első női pincemester, Séverine Frerson, az örökséget és az innovációt ötvözik. A Perrier-Jouët így továbbra is az egyedi művészet és a kifinomult ízlés szinonimája marad, miközben folytatja az alapítók által elkezdett utat a művészet és a természet harmóniájának megteremtése felé.

perrier_jouet_pincemester.jpg

 

 

 

süti beállítások módosítása