A Taittinger Champagne emblémájának története és a szimbólum jelentése
2023. július 04. írta: The Cigarmonkeys

A Taittinger Champagne emblémájának története és a szimbólum jelentése

logo-menu-burger_1.png

Taittinger – egy családi kézben lévő pezsgőház, amelyet Jacques Fourneaux alapított 1734-ben Franciaországban. Az első márka neve Forest-Fourneaux volt. 1932-ben egy Pierre Taittinger nevű borkereskedő megszerezte a birtokot, és családi nevén indította újra.

a_taittinger_champagne_emblemajanak_jelentese.png

A Taittinger logó inkább a tradícióról szól, mint az evolúcióról, vagy a forradalomról. A minőség és a kifinomultság márkaértékeit tükrözi. A Champagne-ipar összes vezetőjéhez hasonlóan a Taittinger is klasszikus logóval rendelkezik, amely időtlen eleganciát tükröz.

a_taittinger_champagne_emblemajanak_jelentese.jpg

Felette félkövér serif felirat A Taittinger logó címerszerű emblémával rendelkezik. 

A védjegy a „SIGILL THEUBALDI COMITIS CAMPANIE ET ​​BRIE PALATINI” feliratból áll, stilizált betűtípussal, pecsétként használt két koncentrikus körben, a kör közepén egy keresztes lepellel borított lovon ülő páncélos lovaggal, aki kardot és keresztes pajzsot tart a kezében.

logo-menu-burger.png

A „Sigill Theubaldi Comitis Campanie et Brie Palatini” olvasható szöveg fordítása 

Thibaut Campanie, Brie és Palatin grófjának pecsétje.

 

A Taittinger logót az elmúlt 50 évben csak egyszer tervezték újra. A címkék kisebbek lettek, karcsúbb, elegánsabb megjelenést kölcsönözve az üvegnek, és láthatóbbá tették a Taittinger feliratot.

bukosisak_es_taittinger_champagne.jpg

A Taittinger logó színes paletta nagyon klasszikus – fekete betűkkel a fehér alapon piros és arany emblémával.

A Champagne Taittinger a champagne-i  pezsgők egyik elit márkája,

amely a Taittinger család (Taittinger Compagnie Commerciale Et Viticole Champenoise) tulajdonában van.

2017 óta a céget Pierre Emmanuel Taittinger és két gyermeke irányítja.

Lánya Vitalie felelős a márka stílusáért és dizájnjáért.

Fia Clovis az exportért és a nemzetközi értékesítésért felel.

A választékban több mint tíz fajta champagne található, köztük:

Brut Reserve, Nocturne Rosé, Les Folies de la Marquetterie.

A házhoz közel 300 hektár szőlő tartozik,

raktáraikban mintegy 13 millió palackot tárolnak.

A termelés 68%-át exportálják.

 

A Taittinger pezsgők mély gyökerei Forest-Fourneaux házához kötődnek. Ez a champagne-i borokat árusító vállalkozás 1734-ben jelent meg. A ház a bencés szerzetesektől vásárolt termékeket és exportálta azokat. A huszadik század elejétől a Fourneaux birtokolta azokat a reims-i területeket, ahol korábban Thibaut, Champagne negyedik grófja élt.

A legenda szerint Thibaut az, aki Chardonnay szőlőt (a Taittinger borok fő fajtáját) Franciaországba hozta.

1932-ben a francia Pierre Taittinger vett egy kastélyt szőlőültetvényekkel Fournótól, majd 1934-ben sógorával együtt az egész Forest-Fourneaux házat (Forest-Fourneau) megvásárolta. Pierre Taittinger politikusként és képviselőként életét a borászatnak szentelte és kialakította az új champagne ház stílusát.

A stratégia, a design, a logó kiválasztásának kialakítása fokozatosan zajlott. Pierre összes leszármazottja kivette a részét a márkamegjelenés fejlesztéséből. A pezsgőház Pierre fiának, Francois-nak köszönhetően 1945-ben megváltoztatta a nevét. Az örökös úgy döntött, hogy a márka viselje a házuk nevét – Taittinger.

A márka világhírneve François testvérének, Claude Taittingernek köszönhető, aki külföldön keresett és talált stratégiai partnereket. 1955-ben a márka további szőlőültetvények vásárlásával bővítette részesedését. A termelés volumene nőtt, megindult az export.

A ház nagyon büszke a történelmére, őrzi a hagyományokat és a recepteket. Ezt tükrözi a márka emblémája, amely nem változott a kezdetek óta, és tükrözi a Champagne régió történelmi múltját. A hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején a ház neves művészeket bízott meg a márka tervezésével (Taittinger Collection sorozat).

Megpróbálták érzékeltetni, hogy a Taittinger Champagne „Franciaország szelleme egy üvegben”.

navarra_kiralyai_a_champagne-haz_uralkodoi.jpg

Vizuális jelként egy lenyomatot használtak, amely Thibaut gróf jelképét másolja a keresztes hadjáratok résztvevőjeként felszerelkezett lovag képével. Thibaut gróf (IV. Theobald, Navarra királya) úgy indult a hatodik keresztes hadjáratra, mint nagyapja, akinek kastélyában a borok háza volt.

iv_theobald_pecsetje_champagne_haz.jpg

A Thibault grófok eredeti pecsétjén ez a kép található.

A lovag körül a logón a Sigill Theubaldi Comitis Campanie et Brie Palatini felirat látható – Theobald Champagne és Brie grófjának (1201-1253) pecsétje (szimbóluma).

A pezsgőház azért választotta a jelet, mert a Taittinger család évek óta fejleszti vállalkozását, és részt vesz a régió politikai életében. És az évek során boruk tulajdonképpen a pezsgő fémjelévé vált. A kereskedőház egyesíti a családi szellemet, a tapasztalatot, a jövőre való összpontosítást, a felelősséget és a szigorú normákat.

champagne-taittinger-logo.png

A márka neve a logóra nyomtatva egyszerű, még is szigorú betűkkel, fekete színben látható. A megbízhatóságot, a szilárd pozíciót szimbolizálja, és kifejezi a Taittinger termékek ősiségétt. A cím alatt egy finom, vintage ihletésű Reims aláírás található. Itt található Taittinger üzleti központja évek óta.

süti beállítások módosítása