Perrier-Jouët Champagne Belle Epoque poharak
2023. május 25. írta: The Cigarmonkeys

Perrier-Jouët Champagne Belle Epoque poharak

A Perrier-Jouëtpezsgő házat férj és feleség, Pierre Perrier és Rose Adelaide Jouët indította el az 1800-as évek elején. A Perrier-Jouët volt az aki megalkotta az első igazi chardonnay szőlőből készült pezsgőt Franciaország Champagne régiójában. Rose-zal a szőlőültetvényben és Pierre-rel az értékesítési irodában egyesítették a természet és a művészet iránti szenvedélyüket egy olyan pezsgő létrehozásával, amely hamarosan a rajongók kedvencévé válik szerte a világon.

Az 1814-1837 között először Nagy-Britanniába, majd az Egyesült Államokba exportált Perrier-Jouët gyorsan a társadalom felsőbb rétegeinek kedvencévé vált, beleértve a királyi családokat és az amerikai üzleti iparmágnásokat.

1964-ben a Perrier-Jouët bemutatta Belle Epoque kollekcióját, amely Emile Galle gyönyörű virágos alkotásait tartalmazza, amelyeket 1902-ben festett. Borosüvegeken és poharakon egyaránt megjelenve ezek a virágok gyorsan a márka ikonikus szimbólumává válnak, megragadva az igazi Belle Epoque korszak (1871-1914) lényegét.

Ez egy olyan pillanat volt a történelemben, amely a háborúk között volt, és a reményt, a békét és a kulturális művészetek és az innováció nyomatékos megbecsülését jelképezi – mindazok a jellemzők, amelyek Pierre és Rose számára is fontosak voltak az előző évszázadban.

Külső megjelenése, valamint hosszú története és ízletes tartalma miatt a Perrier-Jouët továbbra is elbűvöli a borrajongókat szerte a világon.

perrier_jouet_belle_epoque_2012.jpg

A Perrier-Jouët egy pezsgőgyártó, amely Champagne Épernay régiójában található. A házat 1811-ben alapította Pierre-Nicolas Perrier és Rose Adélaide Jouët, és évente körülbelül 3 000 000 palackot gyártanak szüreti és nem évjáratú cuvé-t is, a Belle Epoque presztízscímkével.

süti beállítások módosítása