Eredeti francia champagne hűtő vödrök nagy választékban itt szerezhetőek be >>>
A klasszikus koncepció szerint egy frissítő, üde fehér vagy rosé bor, mint a champagne kiváló aperitifnek, sőt maga a tökéletes aperitif. Kísérhet még leheletkönnyű halakat és tengeri herkentyűket is, például osztrigát.
Ha azonban vállalkozó kedvűek vagyunk, mehetünk tovább is, mint ahogy azt meg is teszik egyre többen New York, Párizs vagy Tokió legjobb éttermeiben. Érdekes és élmény dús kísérlet olyan ételek mellé champagne-t kóstolni, amelyekről ezt korábban nem is gondoltuk volna. A legfontosabb szabály ebben az esetben, hogy nem színe, hanem az adott ital súlycsoportja, teste alapján érdemes döntenünk. Így kísérhet el egy komolyabb, érlelt pinot noir alapú champagne egy vörös húsból készített ételt, vagy egy könnyedebb, aromában gazdag rosé egy szárnyast vagy magát a desszertet.