Különböző kezdeti kisérletek után a Veuve Clicquot pincemestere alkotta meg a mai formájában a rázóállványt (pupitre, table de remuage).
Ha valami, akkor ez a rázóállvány a pezsgőkészítés igazi szimbóluma.
De mire is szolgál ez az A alakú fa állvány azzal a sok lyukkal?
A palackos érlelés során a leülepedő seprőt valahogy össze kell gyűjteni. Ezt a mozzanatot nevezik rázásnak (remuage), amikor is pontosan meghatározott szabályok szerint forgatják a palackokat balra és jobbra, negyedeket, nyolcadokat, tizenhatodokat. Mindeközben a palack dőlésszöge egyre emelkedik, míg a szediment (üledék, seprő) a palack nyakába kerül.
Hagyományosan a remuage kézzel történik, egy gyakorlott mester akár 40 000 palackkal is végez egy nap.
Persze a legtöbb helyen már ezt a munkafolyamatot is gépesítették.