Az EPI a Descours család holdingtársasága 2011-ben vásárolta meg a Charles és Piper-Heidsieck champagne márkákat
2023. február 09. írta: The Cigarmonkeys

Az EPI a Descours család holdingtársasága 2011-ben vásárolta meg a Charles és Piper-Heidsieck champagne márkákat

Ez a cikk 2011. június 6.-án íródott!!!

A Rémy Cointreau és az EPI véglegesíti adásvételi szerződését a Rémy gyengén teljesítő Champagne részlegéről

A Rémy Cointreau 2011 június 1-jén bejelentette, hogy megkötötte a megállapodást a Champagne részlegének eladásáról a Société Européenne de Participations Industrielles (EPI) francia luxuscikkek cégnek 593 millió dollárért. Az eladás magában foglalja a Charles és Piper-Heidsieck Champagne címkéket és gyártási létesítményeket, valamint a Piper Sonoma amerikai pezsgőmárkát. Az EPI és a Rémy globális forgalmazási megállapodást is aláírt erre a három márkára vonatkozóan.

Az EPI a Descours család holdingtársasága, amely több luxusmárkát is birtokol, köztük a JM Weston, a François Pinet és a Michel Perry cipőket, a Bonpoint gyermekruházatot és az Alain Figaret férfi ingeket. Ezenkívül a cég tulajdonában van a Château La Verrerie, a francia Rhône-völgy Lubéron területén.

"Az EPI nagyon örül, hogy megvásárolta mindkét tekintélyes Champagne házat" - mondta Christopher Descours, az EPI elnöke. „Tökéletesen kiegészítik a többi francia luxuscikk-márkát. Ez az új kezdeményezés megerősíti a borkészítés iránti elkötelezettségünket, amelyet 20 évvel ezelőtt kezdeményeztünk a Château La Verrerie-vel.”

A Rémy Cointreau 2010 novemberében bejelentette, hogy eladja alulteljesítő Champagne részlegét. A globális pezsgőeladások visszaestek a gazdasági visszaesés során, és Charles és Piper-Heidsieck különösen súlyosan érintette. Nagyobb volumenű kiadójuk, a Piper (körülbelül ötszöröse Charles Heidsieck gyártási volumenének ) eladási volumenének több mint egyharmadát veszítette el a 2007-től 2009-ig tartó két év alatt, a Rémy Champagne részlege pedig több mint 5,5 millió dolláros működési veszteséget könyvelt el. a 2009-2010-es pénzügyi év végén.

Ugyanakkor a Rémy Cognac és szeszes italok üzletágának növekedése az egekbe szökött, az üzemi haszonkulcs 27,6, illetve 25,8 százalék volt. „Véleményünk szerint a jelentős tőkeszükségletet [a Champagne divízióhoz] hatékonyabban lehetne felhasználni más üzleteinkben” – mondta Jean-Marie Laborde, a Rémy vezérigazgatója az eladási terv bejelentésekor.

A potenciális vásárlókkal kapcsolatos hónapokig tartó találgatások után Rémy február végén exkluzív tárgyalásokat kezdett az EPI-vel. Christopher Descours az alapító Jean-Louis Descours unokája. A családi csoport vagyonát 2010-ben 1,02 milliárd dollárra becsülték, és a Challenges című francia magazin nemrég Franciaország 50. leggazdagabb családjának választotta őket . 

christopher_descours_epi_charles_heidsieck_piper_heidsieck.JPG

Egy Descourshoz közel álló forrás így jellemezte: „Okos, [egy ember, aki] ismeri a luxusvilágot, és évek óta szereti a Champagne-t. [Van] szenvedélye, tudása és természetesen elég pénze ahhoz, hogy befektessen egy tőkeintenzív üzletbe.”

Úgy tűnik, a pezsgő bennfentesei általában elégedettek az eladással, ami azt sugallja, hogy jobb, ha egy új szereplő van az iparágban, mintsem a meglévő nagy cégek egyike még nagyobbra nőjön. Regis Camus, Charles és Piper-Heidsieck pincemestere nagy tiszteletnek örvend társai körében és az iparágban, és meg nem erősített jelentések azt mutatják, hogy Camus a helyén marad, és nem történik jelentős változás a házak személyzetében vagy termelésében.

süti beállítások módosítása